Translate

28 Eylül 2013 Cumartesi

BAT



        Kul, kardeşinin yardımında olduğu müddetçe Allah da onun yardımındadır.
                                                                                                       ( Hadis-i Şerif )
     Bir tv programında mercimeğin faydalarından bahsediliyor, hatta haftanın 3 günü tüketilmesi gerektiği anlatılıyordu. Bunu duyar duymaz bat yapmak geldi aklıma. Artık çocuklarıma her hafta sonu bat yedirmeye karar verdim. Onları bu nimetin faydalarından mahrum edemem...
Malzemeler

  • 1 sb yeşil mercimek
  • 1 çb (küçük) ince bulgur
  • 5 sb su
  • 2 yk salça
  • 7-8 dal taze soğan
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 limon
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet dereotu (arzuya göre)
  • 1 adet domates
  • 2-3 tane sivri biber (ben kullanmadım)
  • tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber
  • asma yaprağı ya da haşlanmış lahana
Hazırlanışı

  • Mercimeği yıkayıp 5 sb su ile düdüklü tencerede 5 dakika haşlayın.
  • Kuru soğan, taze soğan, dereotu, domates ve maydanozu ince ince doğrayın.
  • Haşladığınız mercimekler ılınınca içine bulgurunu ekleyin. (Bir süre sonra yumuşayacaklar.)
  • Derin bir kasede salça ve baharatlar karıştırılır su eklenerek pürüzsüz olana kadar çırpılır. Hazırlanan karışım mercimeğe ilave edilir.
  • Diğer bütün malzemeler karıştırılır.
  • Batınızı asma yaprağı ya da haşlanmış lahanaya sararak yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder