Translate

12 Eylül 2013 Perşembe

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ 18 Şubat 2013



 BİSMİLLAH her hayrın başıdır.
      Bu böreği yapmaya cesaret edemiyordum yıllardır.Yufka araları pişmez,sert olur,lezzeti iyi olmaz gibi bahanelerim vardı.Sonunda denemeye karar verdim ve bundan sonra sık sık yaparım herhalde.Çünkü çok pratik ve lezzetli bir börek oldu.Ben ıspanaklı yaptım.Peynirli,patatesli ya da kıymalı da yapılabilir.
      Malzemeler
  • 4 adet yufka
  • yarım kg ıspanak
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 adet domates
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 sb yoğurt
  • 1/2 sb sıvıyağ
  • 2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için)
  • tuz,pul biber
     Hazırlanışı
  • Ispanaklar yıkanır,doğranır.
  • Kurusoğan 1/2 çay bardağı sıvıyağda kavrulur.Kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesler ilave edilir.
  • Domatesler piştikten sonra,ıspanakları  ekleyerek kavrulur.Tuz ve biber eklenerek soğumaya bırakılır.
  • Sosu için yoğurt,sıvıyağ ve yumurta karıştırılarak iyice çırpılır.
  • Yufkanın biri serilir.Önce ortadan ikiye kesilir.Sonra her yarım yufkadan 3 tane üçgen elde edilecek şekilde kesilir.(1 yufkadan 6 parça çıkacak)
  • Her parçanın içine sostan sürülür.İç harcından koyularak sigara böreği gibi sarılır ve gül şekli verilir.
  • Tepsiye dizilen böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülerek 150 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder