Translate

12 Eylül 2013 Perşembe

ISPANAKLI KEK 21 Şubat 2013



Malzemeler
-2 yumurta
-1.5 sb tozşeker
-1/2 sb sıvıyağ
-1 sb ıspanak(püre halinde)
-1 pk vanilya
-1 pk kabatma tozu
-yeteri kadar un
Kreması için
-2.5 sb süt
-1.5 yk un
-1 yk nişasta
-1 pk vanlya
-3 yk şeker
-1 pk krem şanti
Hazırlanışı
-Ispanakları çok az miktarda su ile (3-4 yk)haşlayıp yumuşatıyoruz.Blenderdan geçirip püre haline getiriyoruz.
-Yumurta ve şekeri mikserle 5-6 dakika çırpıyoruz.
- Daha sonra sırayla sıvıyağ,ıspanak,un, k.tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
-Bildiğimiz kek kıvamına geldiğinde küçük boy bir tepsiyi yağlayıp hamuru yayıyoruz.
-180 derece fırında içini çekene kadar pişiriyoruz.
-Diğer taraftan,katı malzemeleri bir tencere içinde karıştırıyoruz.(Krem şanti hariç) Soğuk sütü ekleyerek kısık ataeşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.
-Göz göz olunca ocaktan indiriyoruz.Soğuyunca içine krem şantiyi ekleyip mikserle iyice yediriyoruz.
-Pişen kekin kenarındaki sert kısımlarını şerit halinde kesip çıkarıyoruz.Rondodan geçiriyoruz.
-Keki ortadan ikiye ayırıp,arasına ve üstüne kremayı sürüp,üstüne rondodan geçirdiğimiz kek kırıntılarını serpiyoruz.
Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder