Translate

1 Ekim 2013 Salı

PATLICAN DOLMASI


       En faziletli sadaka bir Müslümanın ilim öğrenmesi, sonra da onu Müslüman kardeşine öğretmesidir.

Malzemeler

  • 1 kg bostan patlıcan
  • 150-200 gr kıyma
  • 1 sb pirinç
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 adet iri domates
  • yarım demet maydanoz
  • 1 çk kara biber
  • 1 çk pul biber
  • 1 yk+1 tk  salça
  • yarım çb sıvıyağ
  • tuz
  • 50 gr kadar iç yağ (kuyruk yağı)
Hazırlanışı

  • Patlıcanlar alacalı soyulup oyulur.
  • Soğan, soyulmuş domates ve maydanoz doğranır. İç yağ olabildiğince küçük parçalara ayrılır. Pirinç ayıklanıp yıkanır.
  • 1 tk salçanın dışındaki malzemeler karıştırılıp yoğurulur.
  • Hazırlanan harç malzemesi patlıcanlara doldurulur. (Tıka basa doldurmamaya dikkat edin.)
  • Tencereye ağızları yukarı olacak şekilde yerleştirilir.
  • 1 tk salçayı suda eriterek dolmaların yarısına kadar sıcak su doldurulur. Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder