Translate

12 Eylül 2013 Perşembe

PERDE PİLAVI 06 Mart 2013

PERDE PİLAVI |  görsel 1
          Yakınlara,düşküne ve yolcuya hakkını ver ama saçıp savurma.Doğrusu saçıp savuranlar, şeytanların kardeşleridir. Şeytan ise Rabbine karşı çok nankördür.
                                                                                                           ( İsra, 26-27 )
              Malzemeler
              Pilavı için
  • 1 kase pirinç
  • 2 yk margarin veya tereyağı
  • 2 kase tavuk suyu
  • 2 adet tavuk budu
  • kuşüzümü, karabiber,tuz (ben kuşüzümü kullanmadım)
  • 1/2 yk tuz
              Hamuru için
  • 2 yumurta
  • 4 yk yoğurt
  • 100 gr margarin
  • 1 pk k.tozu
  • tuz,un
               Hazırlanışı
  • Tavuğu haşla.
  • Margarini erit, pirinçleri 3-4 dakika kavur.2 kase tavuk suyunu,1/2 yk tuzu ekle kapağını kapat.
  • Pilav diriyken ocaktan al. Didiklene tavuk eti, kuşüzümü ve karabiberle harmanla.
  • Malzemeleri karıştır, hamuru yoğur.
  • Biri küçük, biri büyük 2 parçaya ayır.
  • Büyük olanı 3 mm kalınlığında aç. Kabın tamamına tamamen yerleştir.(Ben borcam tencere kullandım.) Ilınmış pilavı içine boşalt.
  • Küçük hamuru aç üstüne kapat.
  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişir.
  • Arzu ederseniz suda beklettiğiniz bademleri soyarak kabın dibine yerleştirip,süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun...
59
0
0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder