Translate

12 Eylül 2013 Perşembe

PORTAKAL KREMALI HAVUÇLU KEK 17 Mart 2013

PORTAKAL KREMALI HAVUÇLU KEK |  görsel 1
Ameller(in hükmü) ancak niyetlere göredir. Herkesin niyet ettiği ne ise eline geçecek olan ancak odur.
                                                                                     ( Hadis-i Şerif, Sahih-i Buhari )
Malzemeler
-3 yumurta
-1 sb şeker
-1 sb süt
-1/2 sb sıvıyağ
-2 havuç
-1 sb ceviz (ben fındık kullandım)
-2 sb un
-1 tk tarçın
-1 pk vanilya-k.tozu
-1 portakal kabuğu rendesi
-1/2 sb portakal suyu
Islatmak için
1/2 sb portakal suyu
Kreması için
-2 sb süt
-1/2 sb portakal suyu
-1 yk un (tepeleme)
-1 yk nişasta (tepeleme)
-1/2 sb şeker
-1 portakal kabuğu rendesi
-1 pk vanilya
-1 tk margarin
Hazırlanışı
-Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar mikserde çırpın. Daha sonra sırayla önce sıvı daha sonra katı malzemeleri ekleyerek karıştırın.
-Fırında 180 derecede içini çekinceye kadar pişirin.
-Diğer taraftan tencerede un, nişasta,şeker ve vanilyayı karıştırıp sütünü ilave edin. Biraz karıştırp şekeri eridikten sonra diğer malzemeleri ekledikten sonra ocakta kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
-Krema kaynayıp katılaşınca ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
-Kek piştikten sonra ılınınca portakal suyu ile iyice ıslatın ve çekmesini bekleyin.
-Son  olarak kremayı kekin üzerine dökün.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder