Translate

30 Eylül 2013 Pazartesi

SADRAZAM LOKUMU

   
  Tatlı dilli olmak, selamlaşmak ve yemek yedirmek cennete götürür.
                                                                            ( Hadis-i Şerif )
           Yıllar önce bebeğimin uykusuz geçirdiği gecelerde, onu ayağımda sallarken bir taraftan da nette tariflere baktığım dönemlerde yazmıştım bu tarifi. Nerdeyse 5 yıl geçti aradan ve bu hafta denedim. Sanırım sık sık yapılacak bizim evde, çocuklarım çok beğendi çünkü. Zor gibi görünüyor, ama değil. Gözünüz korkmasın. Mutlaka deneyin. Kalabalık misafirleriniz içinde ideal. Büyük fırın tepsisi ile yaptığınızda 24 dilim çıkıyor.

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 sb şeker
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 sb+2 yk un
Kreması için

  • 2.5 sb süt
  • 1 pk vanilya
  • 4 yk un
  • 1/2 sb şeker
Üzeri için

  • 2 sb soğuk süt
  • 1 pk hindistan cevizi
Hazırlanışı

  • Önce krema malzemelerini bir tencerede pişirip kremasını hazırlayın ve soğumaya bırakın.
  • 4 yumurtayı 1 sb şeker ile 5 dakika kadar mikserin en yüksek devrinde çırpın.
  • Unun içine kabartma tozunu karıştırarak yumurtalı karışıma ilave edin.
  • Elde ettiğiniz kek hamurunu yağlanmış büyük boy fırın tepsisine yayıp 200 derecede 10-15 dakika kadar pişirin.(Sadece üzeri pembeleşecek.) 
  • Pişen kek ılındıktan sonra büyük boy kareler helinde kesin.(Eninden3 boyundan 4 er kare, toplam 12 dilim oluyor.)
  • Dilimleride pandispanya keser gibi ortadan 2 ye bölün.(Böylece 24 adet ince kek diliminiz olacak)
  • Soğumuş olan kremeyı ekmeğe çikolata sürer gibi kekin üzerine sürüp küçük rulolar yapın.
  • Elde ettiğiniz bu ruloları önce soğuk süte, ardından hindistan cevizine batırıp servis tabağına dizin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder