Translate

12 Eylül 2013 Perşembe

SEBZELİ BULGUR PİLAVI

SEBZELİ BULGUR PİLAVI |  görsel 1
     Malzemeler
-1 adet patlıcan
-1 adet büyük boy patates
-2-3 adet domates
-2-2 adet sivribiber (evde olmadığından ben kullanmadım)
-1.5 sb pilavlık bulgur
-3 sb kaynar su
-1 yk tereyağı
-2-3 yk sıvıyağ
-tuz, pulbiber
Hazırlanışı
- Patlıcanlar küp küp doğranıp tuzlu suda 1 saat bekletilir. Çıkarılıp yıkandıktan sonra, küp küp doğranmış patateslerle birlikte kızgın yağda kızartılır.
-Ayrı bir tencereye tereyağ ve sıvıyağ konulur, yağ eridikten sonra kabuğu soyulup doğranmış domateslerle doğranmış biberler eklenip kavrulur.
-Bulgur ilave edilir, kısa süre kavrulur ve suyu eklenir.
-Tuz, biber ve kızartılmış sebzeler ilave edilerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır.
-Suyunu çekince ocaktan alınır, 4-5 dakika demlendikten sonra servis yapılır.
Not: Ben köy bulguru kullandım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder