Translate

12 Eylül 2013 Perşembe

TAVUKLU MANTAR SOTE 29 Mayıs 2013

TAVUKLU MANTAR SOTE |  görsel 1
     Enes b.Malik'in (r.a.)rivayet ettiği bir hadis-i şerifte Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
''Ey insanlar! Kim Allahü Teala'nın yarattığı bir şeyden duyduğu hayret sebebiyle  'La ilahe illallah' derse Allahü Teala her harfi için üzerinde dünya günerinin sayısı kadar yaprak bulunan ve her bir yaprağın o kişi için istiğfar ettiği ve kıyamete kadar onun adına Allahü Teala'yı tesbih ettiği bir ağaç yaratır.''
     Tavuk ve mantarı ayrı ayrı sevmeyen eşim, her ne hikmetse ikisini birleştirdiğimde bayıla bayıla yiyor. Bende ne zaman bütün tavuk alsam, göğsünü bu tür sotelerde kullanıyorum...
Malzemeler
-1 adet tavuk göğsü
-1 paket mantar
-1 adet iri soğan
-2-3 iri domates
-5-6 sivri biber
-2-3 diş sarımsak
-1 yk salça
-3 yk sıvıyağ (arzuya göre artırabilirsiniz. Ben yağsız yapmaya çalışıyorum.)
-tuz,pulbiber,karabiber, kimyon
Hazırlanışı
-Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır, sarmısaklar ve biberler doğranıp sıvıyağda kavrulur.
-Kabukları soyulup küp küp doğranan domatesler eklenir. Domatesler pişince salça konur ve karıştırılır.
-Doğranmış tavuk etleri karışıma ilave edilir. Kendi suyu ile pişirilir.
-Tavuklar piştikten sonra, temizlenip doğranmış olan mantarlar eklenir. Tuz ve baharatlar konur. Hiç su eklemeden kendi suyu ile pişmeye bırakılır.
-Mantarlar yumuşayınca ocaktan alınır.
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Akşama ne pişrisem diye düşünüp karar veremediğim günlerin en seviğim yemeğidir…
    Hele bir de kullandığım sivri biberler acıysa değmesinler keyfime…
    Ellerinize sağlık…
    Sevgilerimle…

    YanıtlaSil