Translate

12 Eylül 2013 Perşembe

TUTMAÇ ÇORBASI

TUTMAÇ ÇORBASI |  görsel 1
     Yoksa kötülük yapanlar, bizden kaçıp kurtulacaklarını mı sandılar? Ne kötü hükmediyorlar!
                                                                                                                                          ANKEBUT / 4
     Çok ekonomik, pratik ve bir o kadar da lezzetli bir çorba. Bu çorbanın yoğurtlusunu hiç denemedim. Ama ilk fırsatta deneyip paylaşırım inşaallah...
Malzemeler
-1 sb yeşil mercimek
-1 kase erişte
-1,5 lt su
-1 yk tereyağı
-2-3 yk sıvıyağ
-1 küçük baş soğan
-1 tk nane
-tuz
Hazırlanışı
-Mercimekleri iyice yıkayıp 1,5 lt su ile haşlayın.
-Yumuşayan mercimeklerin içine 1 kase erişte ekleyin.Erişteler pişince tuzunu atıp ocaktan alın.
-Kurusoğanı ince ince doğrayıp tereyağ ve sıvıyağ ile kavurun.
-Soğanlar sararınca nanesini ekleyip ateşten alın ve çorbaya ilave edin.
-10 dakika dinlendirirseniz daha lezzetli bir çorba olacaktır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder