Translate

12 Eylül 2013 Perşembe

YOĞURTLU ISPANAK



        Helal olan şeyler belli, haram olan şeyler de bellidir. Bu ikisinin arasında, halkın birçoğunun helal mi, haram mı olduğunu bilmediği şüpheli konular vardır. Şüpheli konulardan sakınanlar, dinini ve ırzını korumuş olur. Şüpheli konulardan sakınmayanlar ise, gitgide harama dalar. Tıpkı sürüsünü başkasına ait bir arazinin etrafında otlatan çoban gibi ki, onun bu araziye girme tehlikesi vardır.Dikkat edin! Her padişahın girilmesi yasak bir arazisi vardır.Unutmayın ki, Allah'ın yasak arazisi de haram kıldığı şeylerdir. Şunu iyi bilin ki insan vücudunda küçücük bir et parçası vardır. Eğer bu et parçası iyi olursa, bütün vücut iyi olur.Eğer o bozulursa, bütün vücut bozulur. İşte bu et parçası kalbdir.
                                                                            (Nu'man İbni Beşir'den Ra.)
Malzemeler
  • 1 kg ıspanak
  • 1 baş soğan
  • 1.5 yk salça
  • 1/2 çb pilavlık bulgur
  • 1 yk tereyağı
  • 2 yk sıvıyağ
  • pulbiber
  • 3 sb su
  • 1 tane et bulyon (arzuya göre)
  • tuz
  • yoğurt
Hazırlanışı
  • Ispanakları yıkayıp doğrayın.
  • Tencerede tereyağ ve sıvıyağ içinde ince doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Salça, pulbiber ve ıspanakları koyup karıştırın.
  • Bulgur ve tuzunu ekledikten sonra 1-2 dakika kavurup,yumuşamasını bekleyin.
  • Kaynar suyunu ekledikten sonra, kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  • 15-20 dakika kaynadıktan sonra, altını kapatın.
  • Yemeğinizi yoğurtla servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder