Translate

23 Ekim 2013 Çarşamba

KÖSTEBEK PASTA


              Binasının temelini Allah korkusu ve hoşnutluğu üzerine kuran kimse mi hayırlıdır, yoksa binasının temelini göçecek bir yarın kenarına kurup onunla birlikte kendisi de cehennem ateşi içine yuvarlanan kimse mi? Allah, zulmeden bir topluluğa hidayet vermez.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  (9/Tevbe/109)

Malzemeler
Kek için
  • 3 yumurta
  • 1 sb şeker
  • 1 sb süt
  • Yarım sb sıvıyağ
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk k.tozu
  • 2,5 sb un
  • 3 yk kakao
Krema için
  • 5 sb süt
  • 4 yk un
  • 2-3 yk şeker
  • 2 pk vanilya
  • 1 pk krem şanti
  • 1 çb damla çikolata
  • 3-4 adet muz
Hazırlanışı
  • Yumurta ve şeker 5 dakika mikserde çırpılır, şekerler iyice eriyip yumurta köpürünce diğer malzemeler eklenir.
  • Kek hamuru kelepçeli yağlanmış kek kalıbına dökülüp 180 derece fırında pişirilir.
  • Diğer taraftan bir tencerede süt, un ve şeker karıştırılarak pişirilir, kaynayıp koyulaşınca vanilya eklenir.
  • Krema ocaktan alınıp ılınınca 1 pk krem şanti içine katılarak mikserden geçirilir.
  • Pişen kekin ortası bir kaşık yardımıyla tabak şeklinde oyulur ve çıkan kek parçaları robotta çekilir.
  •  Kekin oyuk kısmına muz dilimleri yerleştirilir.
  • Soğuyan kremaya damla çikolatalar eklenerek muzların üzerine dökülür.Kaşık yardımıyla oval şekil verilir.
  • Robottan geçirdiğiniz kek parçaları kremanın üzerine serperek köstebek yuvası görüntüsü verilir.
  • Birkaç saat bekledikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder