Translate

5 Ekim 2013 Cumartesi

BİSKÜVİLİ RULO TATLI


        Başkasının ayıp ve kusurunu söyleyeceğin zaman, derhal kendi kusurunu hatırla.
                                                                             ( Hadis-i Şerif, Kenzü'l Ummal )
   
        Çok sevdiğim ve ne zaman yapsam aşırı derecede beğeni alan bir tatlıdır. Yiyen mutlaka beğendiğini söyler ve tarifini ister. Gerçi bu sefer şekli çok düzgün olmadı. Bu yüzden fotoğraf hoşuma gitmedi. Ama yine de paylaşmak istedim. Kolay anlaşılsın diye aşama aşama fotoğrafladım. Bakın nasıl yapmışım. Haydi buyurun.

Malzemeler
  • 20 adet kakaolu pötibör bisküvi
  • 1 pk margarin
  • 4 sb süt
  • 1 sb şeker
  • 3 çb un
  • 1 pk vanilya
  • 2 adet muz
Hazırlanışı


  • 20 adet bisküvi rondoda un haline gelene kadar çekilir.
  • Büyük boy dikdörtgen borcamın içine aliminyum folyo serilir ve ufalanan bisküviler tepsinin dibine yayılır.




    • Geniş bir tencerede 1 pk margarin eritilir. 3 çb un eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
    • Süt, vanilya ve şeker eklenir.Hızlı hızlı karıştırılır ki dibi tutmasın. Koyu bir muhallebi elde edilir.(Kek hamuru gibi)
    • Koyulaşınca ocaktan alınır ve tepsideki bisküvilerin üzerine düzgünce dökülür. Muhallabi koyu olduğundan eşit dağılmayabilir. Islak bir kaşık yardımıyla düzeltilir. Bu şekilde buzdolabında 1 saat bekletilir.

    • Buzdolabından çıkan tatlının üzerine 2 adet soyulmuş muz konarak folyo yardımıyla sarılır. 



    • Tatlı 1 gece bekletildikten sonra servis edilirse, hem tadı hem de şekli tam oturmuş olur.
    Afiyet olsun...

    2 yorum:

    1. Folyo yardımıyla sararken folyo sürekli katlar arasında kalacaktır. Nasıl engelliyorsunuz bunun olmasını?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Kat arasına gelen kısmı kaldırıyoruz.

        Sil