Translate

13 Ekim 2013 Pazar

FESLEĞENLİ KABAK YEMEĞİ




GÜNÜN AYETİ
         De ki:"Herkes kendi yaratılışına göre davranır.Şu halde kimin daha doğru yolda olduğunu Rabbin daha iyi bilir."
                                                                                                                                (17/İsra/84)

GÜNÜN HADİSİ
       İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah'a şükretmiş olmaz.

       Merhabalar. Bir kaç günlük dinlenmenin ardından, yeni bir tarifle yine burdayım.Bugün kabaklı değişik bir tarif yayınlamak istedim. Bizim evde kabak çok sevilen bir sebze değildir. Bende bu yüzden farklı şeyler pişirip ev halkının bir şekilde bu sebzeyi tüketmelerini sağlamak istiyorum. Özellikle yoğurtla lezzetli bir yemek çıkıyor ortaya. Buyurun bakalım.

Malzemeler
  • 1 kg kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet iri domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 avuç pirinç
  • Yarım çb sıvıyağ
  • 1 yk salça
  • 5-6 yaprak taze fesleğen
  • 1.5 sb su
  • pul biber, tuz

Hazırlanışı
  • Soğan ve sarımsak doğranır ve sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Kabukları soyulup doğranmış olan domatesler eklenir. Pişince salça ve pul biber eklenir.
  • Kabukları soyulup küp küp doğranmış olan kabaklar eklenir, kısa bir süre kavrulur.
  • Suyu eklenir, kaynadıktan sonra yıkanmış pirinç ilave edilir ve tencerenin ağzı kapatılıp kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.(Çok fazla yumuşamasın.)
  • Ocağın altını kapattıktan sonra, doğradığınız fesleğen yaprakları yemeğin üzerine serpilerek tencerenin kapağı kapatılır ve 5 dakika dinlendirilir.
  • Dilerseniz yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder