Translate

20 Kasım 2013 Çarşamba

ÇİKOLATA SOSLU MUZLU YAŞ PASTA


          Ve onlar Rablerinin yüzünü(hoşnutluğunu) isteyerk sabrederler, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiklerimizden gizli ve açık infak ederler ve kötülüğü iyilikle savarlar.İşte onlar, bu yurdun (dünyanın güzel) sonucu (ahiret mutluluğu) onlar içindir.
                                                                                                       (13/Rad/22)

Malzemeler

  • 4 yumurta (oda ısısında)
  • 1 sb şeker
  • 1 fincan süt (küçük)
  • 1.5 sb un
  • 1 pk k.tozu
  • vanilya
  • 2 yk kakao
Muhallebi için

  • 4 sb süt
  • 4 yk nişasta (silme)
  • 5 yk şeker
  • 1 yumurta sarısı (ben hepsini koydum)
  • 1 pk vanilya
  •  3 adet muz
  • 1 çb damla çikolata
Islatmak için

  • 1 sb süt
  • 1 yk şeker
Üzerine

  • Çikolata sos
  • Yeteri kadar süt
Hazırlanışı

  • Önce muz ve damla çikolata dışındaki muhallebi malzemelerini sürekli karıştırarak pişirip soğumaya bırakın. 
  • Yumurta ve şekeri mikserde iyice köpürene kadar çırpın.(yaklaşık 5 dakika)
  • Diğer malzemeleri ekleyerek hazırladığınız kek hamurunu dibine yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kek kalıbına dökün. 160 derece fırında pişirin.(kalıbın yanlarını yağlamayın.)
  • Fırından çıkan keki soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp, ortadan ikiye kesin.
  • 1 sb süte 1 yk şeker koyup erittikten sonra yarısıyla kekin alt kısmını ıslatın. 
  • Soğuyan muhallebiyi mikserden geçirip yarısını kekin üstüne sürün. Damla çikolataları üstüne serperek dilimlediğiniz muzları üzerine dizin.
  • Kalan muhallebiyi de muzların üzerine sürün.
  • Kekin üst kısmını kalan sütle ıslattıktan sonra muhallebinin üstüne kapatın.
  • Hazır çikolata sosunu üzerinde yazan tarife göre pişirip soğutarak pastanızın üzerine dökün.
  • Pastanızın üstünü istediğiniz malzeme ile süsleyip servis yapın.(Birkaç saat dinlendiriseniz daha iyi sonuç alırsınız.)
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder