Translate

6 Kasım 2013 Çarşamba

KUŞBAŞILI KARNIYARIK

         

Kendini arıtan saadete ermiştir. Kendini fenalıklara gömen de ziyana uğramıştır.
                                                                                                    (91/Şems/9-10)

      Merhabalar. Dün yayınlamayı düşündüğüm tarifimi, sağlık sorunlarım nedeniyle bugün sunuyorum sizlere. Zaten var olan eklem sorunlarım, iyice kendini göstermeye başladı. Ayak bileklerimden tutunda, boynuma kadar bütün eklemlerimde sorunlara yaşıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sorun kıkırdakta olduğu için fazlaca bir ilaç seçeneğim yok maalesef. Rabbim beni sağlığımla imtihan ediyor. Bu imtihandan yüzümün akıyla çıkmayı da nasip etsin inşaallah. Dualarınıza ihtiyacım var. Lütfen benim için dua edin...

Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 250 gr kuşbaşı dana eti (küçük doğranmış)
  • 1 baş kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • yarım çb sıvıyağ
  • tuz, pulbiber, karabiber
  • 1 tk salça
  • 1 çb su
  • sıvıyağ (kızartmak için
Hazırlanışı

  • Patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda 1 saat bekletilir. Kurulandıktan sonra kızgın yağda kızartılır.
  • Kızaran patlıcanlar bol ılık suda bekletilir.(Yağı suya çıksın diye)
  • Kuşbaşı etler düdüklü tencerede iyice pişirilir.
  • Kuru soğan, sarımsak ve sivribiberler ince ince doğranarak, yarım çb sıvıyağda kavrulur.
  • Pembeleşince kabuğu soyulmuş ve doğranmiş domates eklenir.Pişirilir.
  • Haşlanıp iyice yumuşayan etler de karışıma ilave edilir. Birkaç dakika kavrulduktan sonra tuz ve baharatlar eklenerek ocaktan alınır.
  •  Patlıcanlar geniş bir tencereye dizilir. Ortaları kesilerek iyice genişletilir.
  • İç harçtan bol bol konur.
  • Salça 1 çb su içinde eritilerek karnıyarıkların üzerine dökülür ve ocakta pişmeye bırakılır.
  • 10 15 dakika piştikten sonra ocaktan alınır.
Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder