Translate

18 Kasım 2013 Pazartesi

PATLICAN BÖREĞİ (AFYON)


Şüphesiz iman edip salih amellerde bulunanlara gelince; onlar için altından ırmaklar akan cennetler vardır.İşte büyük kurtuluş ve mutluluk budur.
                                                                                                       (85/Buruc/11)

      Merhaba arkadaşlar. Hafta sonları çocuklarımla daha çok vakit geçirmek zorunda hissediyorum kendimi. Dolayısıyla yeni tarif ekleyemiyorum.
      Bu tarifi belki 20 yıl önce 10-15 yaşlarındayken Afyonda yapılan bir tv programından almıştım. 20 yıldır denemek istiyorum. Düşünün artık. Sonunda kısmet oldu çok şükür. Bakalım nasıl yapmışım. Haydi Bismillah...

Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 350 gr kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • yarım demet maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
  • kimyon
  • sıvıyağ (kızartmak için)
  • 2 adet domates
  • 3-4 sivribiber
Hazırlanışı

  • Patlıcanlar alacalı doğranır, tuzlu suda 1 saat bekletilir, süzülüp kızgın yağda kızartılır.
  • Soğan rendelenip suyu sıkılır. Maydanozlar doğranır.
  • Kıyma, soğan, yumurta, tuz ve baharatlar eklenip iyice yoğurulur.
  • En son kızartılan patlıcanlar eklenip karıştırılır.
  • Yağlanmış küçük boy borcama yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Dilimlenmiş domates ve sivri biberlerle süsleyip fırında pişirilir.(180 derece)
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder