Translate

28 Kasım 2013 Perşembe

PATLICANLI KEBAP


Nasıl ki, Allah'ın keremine güvenerek ilim ve mal elde etmek için çalışmayı bırakmıyorsan; ahiret için ahiret için azık toplamayı da bırakma ve gevşeklik gösterme! Ancak namaz kılıp oruç tutan, nefsiyle mücadele eden ve Allah'tan korkanlar bağışlanır.
                                                               Adab Kitabı / Gazali

Merhaba arkadaşlar. Dün okumaya başladığım kitap o kadar hoşuma gitti ki, sevdiğim bölümleri tariflerimin arkasından paylaşmak istedim.Gazali'nin Adab Kitabı isimli kitabı. Kitap çok kısa, 88 sayfa. Sonuna doğru aynı şeyleri düşünür müyüm bilmem ama çok zevk alarak okuyorum.

Bugün benim çok beğendiğim, çok pratik bir lezzeti paylaşmak istiyorum.

Malzemeler

  • 3 adet iri patlıcan
  • 300 gr kuşbaşı dana eti
  • 2-3 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 tk salça
  • sıvıyağ (kızartmak için)
  • tuz, karabiber,pulbiber
Hazırlanışı

  • Patlıcanlar alacalı soyulup 1 saat tuzlu suda bekletilir. Süzülüp kurulandıktan sonra, sıvıyağ da kızartılır.
  • Et düdüklü tencerede 1 sb su ile yumuşayana kadar pişirilir.
  • Tencerenin dibine sırayla haşlanmış etler, kızartılmış patlıcanlar, kabuğu soyulup doğranmış domatesler ve dilimlenmiş biberler dizilir.
  • 1 çb (büyük boy) su içinde salça, tuz ve baharatlar karıştırılarak üzerine dökülür ve ocakta domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder