Translate

10 Kasım 2013 Pazar

PIRASA DOLMASI

   
    

       Müslüman Müslüman'ın kardeşidir. O'na ihanet etmez, ona yalan söylemez, onu utandırmaz. Her Müslüman'ın diğer Müslüman'a ırzı, malı ve kanı haramdır. Bir Müslüman'ın Müslüman kardeşini hor ve hakir görmesi O'na kötülük olarak yeter.
                                                                                               Hadis-i Şerif

       Merhabalar sevgili arkadaşlarım. Bugün uzun süredir denemek istediğim bir tarifim var. Eşim ve çocuklarım çok beğenmese de bir pırasa sever olarak benim çok hoşuma gitti bu yemek. Maalesef farklı tatlara çok açık olmayan bir eşe sahibim. Yeni tarifler deneme noktasında beni çok zorlayan bir durum bu. Çok özenirim tatlılar, pastalar, börekler isteyen eşleri olan hanımlara. Ama benim eşime bir türlü yediremem yaptığım hamur işlerini. 

Malzemeler

  • 3 adet kalın pırasa
  • 1 sb pirinç
  • 250 gr az yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yk salça (biber-domates karışık)
  • 1 çk pul biber
  • 1 çk kara biber
  • 1 çk kimyon
  • yarım demet maydanoz
  • 1 yk nar ekşisi
  • yarımçb sıvıyağ
Sosu için
  • 1 tk salça
  • yarım çb sıvıyağ
Hazırlanışı

  • Pırasalar 4 parmak kalınlığında doğranıp haşlanır ve katlarından ayrılır.(yırtmadan)
  • Yıkanıp tuzlu suda bekletilmiş pirinç ve diğer bütün malzemeler karıştırılarak iç harcı oluşturulur.
  • Katlarından ayrılmış olan pırasaların içleri doldurulur ve tencereye dizilir.
  • Sıcak su içinde eritilmiş olan 1 tk salçanın içine sıvıyağ eklenir ve dolmaların üzerine ilave edilir.
  • Dolmalarla aynı seviyede sıcak su eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Piştiğinden emin olunca ocaktan alınır ve dinlendirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder