Translate

14 Aralık 2013 Cumartesi

DOLGULU KEK


Eğer şeytan olmasa insan hep kendi türünden birilerini ''düşman öteki'' ilan eder ve onu şeytanlaştırır. Bu giderek kendine döner ve sürecin sonunda insan kendi kendisinin şeytanı olur...

Merhaba arkadaşlar. Hepininze mutlu pazarlar diliyorum şimdiden. Bugün son günlerde yaptığım en güzel kek tarifini vereceğim. O kadar beğenildi ki beni iştahsız çocuklarım 2 günde yeyip bitirdiler. Bu tarifi farklı şekillerde de yapabilirsiniz. Mesela sade olarak yapıp içine çilekli puding koymak gibi...Benden söylemesi, mutlaka deneyin derim. Tarife geçelim artık.Haydi BİSMİLLAH...

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 sb şeker
  • 1 sb süt
  • yarım sb sıvıyağ
  • 3 yk kakao
  • 1 pk k.tozu, vanilya
  • un
Üzerine

  • 4 sb süt
  • 4 yk un (tepeleme)
  • 5 yk şeker
  • 1 pk vanilya
Hazırlanışı

  • Yumurta ve şeker 5 dakika boyunca mikserde çırpılır. 
  • Diğer malzemeler eklenerek kek hamuru elde edilir ve yağlanmış kare borcamda 170 derecede 40-45 dakika kadar pişirilir.
  • Kreması için krem şanti ve 1 sb süt dışındaki malzemeler bir tencerede kaynayıncaya kadar pişirilir, kaynayan krema soğumak üzere ocaktan alınır.
  • Fırından çıkan kekimiz 10 dakika dinlendirildikten sonra istediğiniz aralıklarla tatlı kaşığı yardımıyla oyuklar açılır.(Oyuklar kekin dibine kadar olmasın.)
  • Ilıyan krema mikserden geçirildikten sonra önce kaşık yardımıyla oyuklara daha sonra kekin tamamına yayılır.
  • Haaa keki oyarken çıkardığımız parçaları sakın atmıyoruz, robottan geçirip kekimizin üzerini süslüyoruz.
  • 2-3 saat dinlendikten sonra kekimiz servise hazır.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder