Translate

18 Aralık 2013 Çarşamba

İÇLİ KÖFTE (PATATESLİ)


Ulaşamadığına Tevekkül, Ulaştığına Rıza,
Kaybettiğine Sabır Gösteren Kişi Takvâ Ehlidir.

* İmâm-ı Gazali Hazretleri

Malzemeler

  •  500 gr köftelik bulgur
  • 2 yk un (tepeleme)
  • 2 adet yumurta
  • tuz
İç malzemeleri

  • 1 kg haşlanmış patates
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • yarım çb sıvıyağ
  • 1 tk salça
  • 1 çk pul biber
  • 1 çk karabiber
  • tuz
Üzeri için 

  • 2-3 yk tereyağ
Hazırlanışı

  • Öncelikle bulgura tuz atılarak, sıcak su ile kısır ıslatır gibi ıslatılır. Ağzı kapatılıp şişmeye bırakılır.
  • Haşlanmış patatesler ezilir, kuru soğan doğranı ve sıvıyağ içinde kavrulur.
  • Pembeleşen soğanlar salça ve baharatlarla çok az karıştırıldıktan sonra patates ve tuz eklenerek 2-3 dakika kavrulur ve soğumaya bırakılır.
  • Yumuşayan bulgur geniş bir kabın içine alınır ve sıcak su serpilerek yoğurulmaya başlanır. 5 dakika yoğurulduktan sonra unu ilave edilir, yoğurmaya devam edilir.
  • Yoğururken çok katılaşırsa sıcak su serpilerek yumuşaması sağlanır.(Yumurtayı ekleyince çok yumuşadığı için un ile yoğururken biraz daha sert olması daha iyidir)
  • 5 dakika yoğurulduktan sonra, 2 adet yumurta kırılır ve harca iyice yedirilir.
  • Dış malzememizi 5 dakika dinlendirdikten sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içlerini oyarak patatesli harçtan koyup kapatılır.
  • Kaynar suyun içine atılan köftelerimiz bir süre sonra suyun üzerine çıkacaktır. Bu piştiklerini gösterir. Süzgeç kepçe ile sudan çıkarıp üzerine bol tereyağı ile servis yapılır.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.. üşenmesem gece vakti kalkıp yapacağım yani :))
    Gerçi patatesli hiç denemedim.. ama patates sever çocuklarımın da hoşuna gider sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok hafif ve lezzetli oluyor. Yorumunuz için teşekkür ederim...

      Sil