Translate

20 Aralık 2013 Cuma

MİLFÖYLÜ BÖREK


Malzemeler

  • 8 adet milföy
  • 3 yufka
  • 1 şişe soda
  • 1 sb süt
  • 1 yumurta sarısı
  • tuz
  • lor-beyaz-kaşar peynir karışımı
Hazırlanışı

  • 4 adet milföy kare olacak şekilde yanyana konulur, merdane yardımıyla tepsimizin ölçüsünde açılır. Tepsiye yerleştirilir.(açarken altına ve üzerine nişasta serpin, yapışmasın)
  • 1.5 adet yufkayı parçalayıp milföyün üzerine kırışık vaziyette serilir.
  • Yufkaların üzerine karışık peynir yayılır.(arzuya göre maydanoz da koyabilirsiniz.)
  • Kalan 1.5 yufkayı da aynı şekilde parçalayıp peynirlerin üzerine kırışık şekilde serilir.
  • 4 adet milföy aynı şekilde yan yana konulup açılır ve yufkaların üzerine kapatılır.
  • Soda, süt, yumurta sarısı ve biraz tuz karıştırılarak dilimlenmiş olan böreğin üzerine dökülür ve fırına verilir.
  • 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
  • (Böreği sıcakken tüketin, soğuk börek sert ve lezzetsiz oluyor.)
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder