Translate

4 Aralık 2013 Çarşamba

PATATESLİ ÇİĞKÖFTE


Kim bir zengine (zengin olduğu için) tevazu gösterirse dininin üçte ikisi gider.
                                                                     Hadis-i Şerif

Merhabalar arkadaşlar. Bugün daha önce deneyip marketten aldığım biber salçasının kötü tadından dolayı beğenmediğim patatesli çiğ köftemi yeniden yaptım. Sonuç HARİKA...Tam bir çiğ köfte. Çiğ etten dolayı çiğ köfte yemiyorsanız bu tarif tam da size göre. Bizim evde sık sık yapılacak gibi görünüyor. Çünkü ev halkından tam not aldı.

Bu arada. Havalar erken karardığı için çok aydınlık ve güzel fotoğraflar çekemiyorum. Bu yüzden kusuruma bakmazsınız umarım. Bu konuda fikri olan arkadaşlarım varsa bana yardımcı olmalarını rica ediyorum...

Malzemeler ( 4-5 kişilik )

  • 2 orta boy patates
  • 2 sb bulgur (simit )
  • 1 sb sıcak su
  • 1 kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yk salça (domates-biber karışık)
  • 1 tk pulbiber, kimyon, yenibahar
  • yarım limon suyu
  • 1 tk nar ekşisi
  • yarım çb zeytinyağı (küçük)
  • 1 tutam maydanoz
  • tuz
Hazırlanışı

  • Bulgur 1 sb sıcak su ile ıslatılıp 5 dakika dinlendirilir.(su kaynar olmasın)
  • Haşlanmış patatesler küp küp doğranarak bulgurla iyice yoğurulur. 
  • Rendelenmiş soğan (suyunu alın), sarımsak, salça, tuz ve baharatlar eklenerek tekrar yoğurulur. 
  • Karışıma en son kalan malzemeler eklenir ve yoğurulduktan sonra 5-10 dakika dinlendirilir.
  • Kıvamını bulan köfteler sıkılarak servis tabağına dizilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder