Translate

3 Ocak 2014 Cuma

ARNAVUT BÖREĞİ


Her insan, yaptığı bütün iyilikleri de kötülükleri de karşısında bulacağı o günün kendisinden fersah fersah uzak olmasını ister. Ne ki Allah, kendisine karşı dikkatli olmanızı ihtar eder: Zira Allah'ın kullarına şefkati tariflere sığmaz.
                                                                                       ALİ İMRAN / 30
Malzemeler
Hamuru için

  • 7 sb un
  • tuz 
  • su
İçine

  • sıvıyağ
  • istenilen malzeme
Üzeri için
  • sıvı yağ
  • yoğurt
Hazırlanışı

  • Un, su ve tuz ile ekmek hamuru kıvamında bir hamur elde edilir ve 1 saat dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur önce 2 ye, sonra da kendi aralarında 10 ar bezeye ayrılır.
  • Bezeler oklava ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır, önce 10 tanesi aralarına sıvı yağ sürülerek üst üste konur ve tepsinin büyüklüğünde açılır.Yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
  • Arasına malzeme serpilerek geriye kalan 10 beze de aynı şekilde açılarak tepsiye yerleştirilir.
  • Üzerine yoğurt sıvıyağ karışımı sürülerek 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan böreğin üzerine 1 sb soğuk su serpilerek sofra bezine sarılıp dinlendirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder