Translate

20 Ocak 2014 Pazartesi

BOLU USULÜ PATATES ÇORBASI


Malzemeler

  • 2 patates
  • 1 küçük kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yk sıvı yağ
  • 1 lt etsuyu
  • 1 çb yoğurt
  • 1 yk un
  • 1 yumurta sarısı
  • tuz
Üzeri için

  • 1 yk tereyağ
  • kırmızı toz biber
Hazırlanışı

  • İnce doğranmış soğan ve sarımsaklar, sıvıyağda kavrulur.
  • Pembeleşen soğanların üzerine küp küp doğranmış patatesler eklenir.
  • 1-2 dakika çevrildikten sonra kaynar su eklenir.
  • Yoğurt, yumurta sarısı ve un iyice çırpılır. Tenceredeki karışım kaynamaya başlayınca, karıştırılarak  içine eklenir.Tuzunu eklemeden patatesler yumuşayana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • En son erimiş tereyağında kırmızı biber yakıldıktan sonra çorbanın üzerine dökülür.
  • 10 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder