Translate

14 Ocak 2014 Salı

EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK


Malzemeler

Hamuru için

  • 2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • yarım sb süt
  • yarım sb yoğurt
  • yarım sb sıvıyağ
  • yarım pk k.tozu
  • 1 tk tuz
  • 1 yk sirke
  • un
İçine

  • yarım kg ıspanak
  • 1 kuru soğan
  • 1 kase beyaz peynir
  • tuz
  • karabiber
  • 100 gr tereyağ
  • 1 çb sıvıyağ
Üzerine

  • 1 yk yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı

  • Hamur malzemelerini karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edin. Yarım saat dinlendirin.
  • Kuru soğanı doğrayıp çok az miktarda sıvıyağda ıspanakla birlikte kavurun, ılındıktan sonra beyaz peyniri ekleyin.
  • Hamuru 6 bezeye ayırın, tek tek açıp arasına erimiş tereyağ ve sıvıyağ karışımından sürüp elinizle hamuru esnetin.
  • Her tarafına ıspanaklı harçtan yayıp rulo yapın ve gül şeklinde sarın.Sonraki bezeleride ilkinin çevresine dolayın.
  • Böreğin üzerine yoğurtla yumurta sarısı karışımını sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Böreğiniz ılıkken servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder