Translate

4 Ocak 2014 Cumartesi

ETLİ MANTAR SOTE


Malzemeler

  • 250 gr kuşbaşı dana eti
  • 350 gr mantar (1 pk)
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 büyük domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 sivri biber
  • yarım çb sıvıyağ
  • 1 tk salça (biber-domates karışık)
  • tuz,kara biber, pul biber
Hazırlanışı

  • Etleri düdüklü tencerede iyice haşlayın. Mantarların kabuklarını soyup yıkayın ve doğrayın.
  • Kuru soğan, sarımsak ve biberleri küçük küçük doğradıktan sonra sıvı yağda kavurun.
  • Soğanlar pembeleşince soyulup doğranmış domatesleri ekleyin.
  • Tuz, baharat, salça ve haşlanmış etleri ilave edip 1-2 dakika kavurun.
  • Mantarları ekleyip pişmeye bırakın. Mantarlar suyunu veriyorsa su ilavesine gerek yok. Aksi halde 1 çb su ekleyin ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  • 10 dakika sonra yemeğin altını kapatın, bir süre dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder