Translate

7 Ocak 2014 Salı

GINNİŞ (TAVUKLU MANTI)



Malzemeler

  • 4 sb un
  • 1.5 sb tuzlu su
  • 2 adet tavuk budu (baget)
  • 2.5 lt su
  • 1 yk tereyağı
  • 2-3 yk sıvıyağ
  • 1 yk salça
  • 1 çk pul biber
  • 2-3 diş sarımsak
Hazırlanışı

  • 4 sb un ve 1.5 sb tuzlu su karıştırılarak sert bir hamur elde edilir.1 saat dinlendirilir.
  • Tavuk butları haşlanıp didiklenir.
  • Hamur oklava yardımıyla yarım cm kalınlığında açılır ve 2 şer cm eninde, yarım cm uzunluğunda küçük dikdörtgenler elde edilir.


  • Elde edilen küçük hamurların ortasına 2 parmak yardımıyla bastırılıp kendinize doğru çekilerek resimdeki gibi şekil verilir. (Zeminin kaymaması için ben kesme tahtasının üzerinde yaptım.)
  • Tavuğu haşladığınız su ile birlikte 2.5 lt su kaynatılır, hamurlar içine atılarak yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Pişen hamurların içine tavuklar eklenir, tavada tereyağ ve sıvıyağ eritilerek salça ile karıştırılıp yemeğe ilave edilir.
  • Tuz, pul biber ve rendelenmiş sarımsak eklendikten sonra 2-3 dakika kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
  • 10 dakika dinlendirilen yemeğimiz servise hazır.
  • Dilerseniz yoğurt ile servis edebilirsiniz...
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder