Translate

8 Ocak 2014 Çarşamba

HAVUÇLU CEVİZLİ REVANİ


Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 sb şeker
  • 1 çb sıvıyağ
  • 1 sb irmik
  • 1 sb hindistan cevizi
  • 2 havuç (rendelenmiş)
  • 1 sb ceviz (dövülmüş)
  • portakal kabuğu rendesi
  • vanilya
  • k.tozu
  • 5 yk un (tepeleme)
Şerbeti için

  • 3 sb şeker
  • 3 sb su
  • 1 portakal suyu
Hazırlanışı

  • Önce şerbet için su, şeker ve portakal suyunu karıştırıp pişmeye bırakın. Kıvama gelince altını kapatın.
  • 4 yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpın. Sonra sıvıyağı ekleyin ve diğer malzemeleri ilave edin.
  • Yağlanmış küçük boy tepsiye hamuru dökün ve 150 derece fırında pişirin.
  •  Fırından çıkan kekin üzerine şerbetini dökün.(Şerbet ve kekin ılık olması gerekir.)
  • Soğuyunca servis edin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder