Translate

23 Ocak 2014 Perşembe

MANTARLI ÇANAK KÖFTE


Siz ey iman edenler! Zorluklara karşı direnin, direnişte birbirinizle dayanışma içinde olun, mevzilerinizi koruyun ve Allah'a karşı sorumluluk bilincini kuşanın ki ebedi saadete erebilesiniz.
                                                                        AL-İ İMRAN / 200
Malzemeler

  • 400 gr köftelik kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 orta boy soğan
  • 4-5 dilim bayat ekmek içi
  • tuz, kara biber, köfte baharatı
  • 1 yk salça
Mantarlı harç için

  • 1 orta boy soğan
  • 2 yk sıvı yağ
  • 250 gr mantar
  • 2 sivri biber
  • 1 domates
  • tuz, karabiber
  • kaşar rendesi
Hazırlanışı

  • Soğanı rendeleyip suyunu sıkın, diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurarak yumurta iriliğinde parçalar koparın ve kase şeklini vererek yağlanmış tepsiye dizin.(Taban ve yan kısımlar ince olacak.)
  • 200 derece fırında hafifçe kızarana dek pişirin.
  • Tavada sıvıyağda küp küp doğranmış soğan ve sivri biberi pembeleşinceye kadar kavurun, soyulup doğranmış domatesleri, tuz ve baharatları ekleyin.
  • Küçük doğranmış mantarları ilave edilerek 2-3 dakika pişirin. Fırından çıkan çanakların içine bolca doldurun.
  • 1 yk salçayı sulandırılarak fırın kabına boşaltın.200 derece fırında pişirin.
  • Fırından çıkarmadan 2-3 dakika önce rendelenmiş kaşarları üzerine serpin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder