Translate

9 Ocak 2014 Perşembe

PATATESLİ RULO BÖREK


Malzemeler

  • 3 yufka
  • 4 patates
  • 1 kuru soğan
  • kara biber, pul biber, tuz
Sosu için
  • 2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • yarım sb sıvı yağ
  • yarım sb süt
  • 3-4 yk yoğurt
  • 1 pk k.tozu
Üstüne

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık yoğurt
Hazırlanışı

  • Patatesler rendelenir, kurusoğan ve baharatlarla kavrulur, soğumaya bırakılır.
  • Sos malzemeleri iyice karıştırılır.
  • Birinci yufka serilir, üzerine bol sos dökülür, üzerine 2. yufka serilir ve yine soslanır.
  • 3.yufka serilir. Üzerine patatesli harç yayılır.
  • 4 tarafından 3 parmak kalınlığında içe doğru katlanır.
  • Yufkalar dikkatli bir şekilde rulo yapılarak buzluğa konur.En az 2 saat bekletilir.
  • Buzluktan çıkan börek başparmağı kalınlığında dilimlenerek yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta ve yoğurt karışımı sürülerek fırına verilir.
  • 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Ilıkken servis edilir.
  • Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder