Translate

11 Ocak 2014 Cumartesi

YOĞURTLU HINGEL (TATAR BÖREĞİ)


Benim çocukluğumda öyle marketler yoktu. Küçük mahalle bakkalları vardı, orada da süt, yoğurt, vs...bulunmazdı. Mesela her gün süt içmezdik, ara sıra köyden süt, yoğurt gelirdi. Annemde benim yoğurtlu hıngeli ne kadar çok sevdiğimi bildiği için, köyden yoğurt geldiği gün yapardı. Okuldan geldiğimde annemi hamur tahtasının başında görünce havalara zıplardım. Sofra kurulup yemeğe başlayıncaya kadar annemin eteklerinde dolaşırdım.

Malzemeler
Hamuru için

  • 5 sb un
  • tuz
  • su
Üzerine

  • 2 yk tereyağı
  • 1 kg yoğurt
  • sarımsak
  • yarım çb sıvıyağ
  • pul biber
Hazırlanışı
  • Un, su ve tuzu karıştırarak sert bir hamur elde edelim. Hamuru 2 bezeye ayırıp, mantı hamuru inceliğinde açalım ve küçük üçgenler şeklinde keselim.

  • Geniş bir tencerede suyunu kaynatalım ve üçgen hamurlarımızı haşlayalım.
  • Pişen hıngelimizi kevgirden geçirdikten sonra, üzerine eritilmiş tereyağını dökelim.
  • Sarımsaklı yoğurdunu da ekledikten sonra, sıvıyağ içinde kızartılmış pul biberini gezdirip servis edelim.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder