Translate

27 Şubat 2014 Perşembe

ELMALI KURABİYE


Malzemeler

  • 1 pk margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çb pudra şekeri
  • 1 çb süt ya da yoğurt
  • 1 pk k.tozu
  • 1 pk vanilya
  • un
İçine
  • 4 adet elma
  • 5 kaşık toz şeker
  • 1 çk tarçın
  • 1 çb ceviz
Üstüne
  • pudra şekeri
Hazırlanışı
  • Elmalar soyulup rendelenir ve tavada şeker ve tarçınla suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Ocağın altı kapatıldıktan sonra cevizler eklenip soğumaya bırakılır.
  • Diğer malzemeler karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  • Hamur merdane ile yarım cm kalınlığında açılır
  • Yuvarlak kalıp yardımıyla şekil verilir ve arasına elmalı harçtan koyup rulo şeklinde sarılır.(Ben çaydanlık kapağı kullandım.)
  • Tepsiye dizilen kurabiyeler 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder