Translate

22 Şubat 2014 Cumartesi

HAVUÇ RÜYASI



Malzemeler
  • 1 kg havuç
  • 1.5 sb şeker
  • 4 sb su
  • 4 yk nişasta (tepeleme)
  • 2 pk vanilya
  • 1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
  • 1 pk kedi dili veya pötibör bisküvi
Hazırlanışı
  • Havuçları temizleyip, doğrayıp 4 sb su ile haşlayın. İyice yumuşadıktan sonra blenderdan geçirin.
  • Haşladığınız suyun içine nişasta, şeker, vanilya, limon suyu ve kabuğunun rendesi katılarak karıştırarak pişirilir.(Su mutlaka 4 sb olmalı, eksik olursa tamamlayabilirsiniz.)
  • Kaynamaya başlayınca havuç püresini ekleyin 1-2 taşım kaynatıp altını kapatın.
  • Bisküvileri küçük boy borcamın dibine dizin ve üzerine hazırladığınız karışımı sıcakken dökün.
  • Dilerseniz üzerine soğuduktan sonra krem şanti hazırlayıp sürebilirsiniz. Ben hindistan cevizi ile süsledim.
  • 1 gece dolapta dinlendirirseniz daha lezzetli bir tatlınız olur.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder