Translate

20 Şubat 2014 Perşembe

KAŞARLI PATLICAN KEBAP (PAŞAZADE)



De ki: '' Benim Rabbim, yalnızca açık ya da gizli yüz kızartıcı davranışları, günahın her türünü, haksız yere başkasının malına göz dikmeyi, herhangi bir delil indirmediği halde Allah'tan başkasına ilahlık yakıştırmanızı, hakkında bilginizin olmadığı şeyi Allah'a atfetmenizi yasaklamıştır.''
                                            A'RAF SURESİ - 33

Malzemeler

  • Yarım kg yağsız kuşbaşı et
  • 3-4 adet kemer patlıcan
  • 2 iri domates
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yk salça
  • 2-3 sivri biber
  • yarım çb sıvı yağ
  • sıvıyağ (kızartmak için)
  • 1 sb kaşar rendesi
  • 1 çk karabiber
  • tuz
Hazırlanışı

  • Eti düdüklü tencerede haşlayın.
  • Patlıcanları alacalı soyup, doğrayın ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Suyunu süzüp kızartın.
  • Soğan, sarımsak ve biberleri doğrayıp, yarım çb sıvıyağda soteleyin. Soğanlar pembeleşince soyulup doğranmış domatesleri ekleyin.
  • Domatesler pişince salça, tuz, karabiberini ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alınır. Küçük boy borcama yayılır.
  • Üzerine haşlanmış eti ve kızarmış patlıcanları döşeyip fırına verin.
  • 180 derece fırında 15 dakika pişen yemeğinizin üzerine kaşar rendesi serperek 5 dakika daha fırında bekletin.
  • Kaşarlar eriyince yemeğiniz servise hazırdır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder