Translate

28 Şubat 2014 Cuma

MUZLU YAŞ PASTA


 

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 sb şeker
  • yarım çb ılık su ya da süt
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk k.tozu
  • un
Arasına

  • 2 sb süt
  • 2 yk un 
  • 3 yk şeker
Islatmak için
  • 1 sb süt
Üzerine

  • 2 pk krem şanti
  • 2 çb süt
  • muz
Hazırlanışı

  • Önce arasına sürülecek kremayı hazırlamak için malzemeleri bir tencereye alıp, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
  • Pandispanya için 3 yumurtayı 1 sb şekerle köpürünceye kadar çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek elde ettiğiniz hamuru kalıba dökün.
  • 180 derece fırında içini çekene kadar pişirin.
  • Pandispanya soğuduktan sonra ortadan 2 ye kesin ve 1 sb süt ile kekinizi ıslatın.
  • Soğuyan ara kremayı mikserden geçirin ve kekin ortasına sürün. Dilerseniz üzerine muz dilimleri koyabilirsiniz.
  • Diğer parçayı kapattıktan sonra hazırladığınız krem şantiyi pastanın üzerine dilediğiniz gibi sürüp süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder