Translate

22 Şubat 2014 Cumartesi

YAĞLI BİBER TURŞUSU


İstanbul'a gittiğimde teyzemlerin yaptığını görünce hemen aldım tarifini. Bilenler bilirler. Antalya'da kışın sebze bol olur. Eşim elinde 5 kg kadar sivri biberle eve gelince aklıma hemen bu turşuyu yapmak geldi. İyiki yapmışım. Hayatımda yediğim en lezzetli turşulardan biri oldu. En güzel yanlarından biri de ekşimesini beklemiyorsunuz. Acıktığınızda ekmeğinizin arasında yiyebileceğiniz lezzetli bir atıştırmalıktır kendisi...

Tarif çok kolay ve pratik. 1 kg biberi yıkayıp uçlarına 1 cm lik kesikler atıyoruz. Bir tencerede 1er sb sirke, sıvıyağ ve suyu kaynatıyoruz. Kaynayan karışıma 1 yk tuz, 5-6 diş iri doğranmış sarımsak ve biberleri ilave ediyoruz.Biberler pişip rengi değişene kadar kaynatıyoruz.Biberleri piştikten sonra cam bir kavanoza koyup suyunu üzerine ekliyoruz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder