Translate

11 Şubat 2014 Salı

YOĞURTLU GARNİTÜR YEMEĞİ


Bir sure indirildi sana; artık bundan dolayı için daralmasın ki, onunla (insanları) uyarabilesin ve mü'minlere de (şu) öğüdü verebilesin:Uyun Rabbinizin katından size indirilene! O'nun dışında bir takım otoritelere de asla uymayın! Ne kadar da kıt hafızalısınız!
                                                                                  A'RAF SURESİ - 2/3

Malzemeler

  • 300 gr kuşbaşı et 
  • 1 kase garnitür
  • 3 sb yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yk un
  • tuz
Üstüne

  • tereyağ, sıvı yağ, nane
Hazırlanışı

  • Eti bir tencerede iyice haşlayın.
  • Haşlanıp yumuşamış olan etlerin içine garnitürü ilave edin.
  • Diğer tarafta yoğurt, un ve yumurtayı iyice çırpın ve kaynayan karışıma yavaş yavaş ekleyin.
  • Kıvamı çok koyu olursa kaynar su ekleyebilirsiniz.
  • 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Tereyağ ve sıvıyağı eritip nane ekledikten sonra yemeğinizin üzerine dökün.
  • 5 dakika dinlendirildikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder