Translate

13 Şubat 2014 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI


Ve yalnızca Rabbindir kendi kendine yeten, rahmet sahibi oılan. O dilerse tıpkı sizi başka insanların soyundan var ettiği gibi, sizi ortadan kaldırıp, sonra da dilediğini sizin yerinize geçirir.Kaçış yok:Tehdit edildiğiniz şey mutlaka gerçekleşecektir, ve siz ona asla engel olamayacaksınız
EN'AM SURESİ / 133-134

Malzemeler
  • 2 sb pirinç
  • 4 iri kurusoğan
  • 2 iri domates
  • 2 diş sarımsak
  • yarım çb limon suyu
  • 1 sb sıvıyağ
  • 1 çk kara biber
  • 1 çk pul biber
  • tuz
  • 1 yk nane
  • haşlanmış lahana yaprakları
  • 1 tk şeker
Hazırlanışı
  • Soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp 1 sb sıvı yağda kavurun.
  • Pembeleşen soğanların içine soyulup doğranmış domatesleri ekleyin.
  • Domatesler pişince şeker, tuz, baharatlar ve limon suyunu karıştırın.
  • Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri tencereye ilave ederek bir kaç dakika kavurun.
  • Pişen iç harcının altını kapatıp, ılınmaya bırakın.
  • Lahana yapraklarını şeritler halinde kesip iç malzemesiyle sarın.
  • Tencereye dizip ağzına tabak kapatıp, aynı hizada kaynar su ekleyerek sarmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder