Translate

11 Mart 2014 Salı

İSLİM KEBABI


Malzemeler
-4 adet kemer patlıcan
-400 gr dana kuşbaşı
-3 adet domates
-1 adet kurusoğan
-2 diş sarımsak
-1 yk salça
-pul biber,karabiber,tuz
-sıvıyağ
   Hazırlanışı
-Patlıcanları alacalı soyup 1 saat tuzlu suda bekletin.Sudan çıkarıp kuruladıktan sonra,boyuna ince dilimler halinde kesin.
-Kızgın yağda kızarttıktan sonra,büyük bir kapta bulunan ılık su içine koyarak fazla yağını alın.
-Kuşbaşı etleri az miktarda su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlayın.(Ben düdüklü tencerede 5' haşladım)
-Rendelenmiş soğan ve sarmısakları 2-3 yk sıvıyağda kavurup,rendelediğiniz domatesleri ilave edin.
-Domatesler piştikten sonra,haşladığınız etleri (suyunu süzdükten sonra)ekleyin ve 1-2'soteleyin.
-Tuz ve baharatlarını ekleyerek ocağın altını kapatın.
-Kızarttığınız patlıcanlardan 3 parça alın,orta boy bir kasenin içine yıldız şeklinde yerleştirin.Ortasına yeteri kadar sote koyarak bohça şeklinde kapatın.Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
-Domatesleri halka şeklinde doğrayarak kebapların üstüne birer tane koyun.
-1 yk salçayı 1 sb su ile karıştırıp tepsiye boşaltın ve 180 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder