Translate

25 Mart 2014 Salı

İSTİRİDYE MANTARI KAVURMASI


Daha önce kuzukulağı mantarının çok faydalı olduğunu, ilkbaharda toplanıp kurutulan bu mantarın 100 gramının çok yüksek fiyatlara satıldığını duymuştum. Pazara gittiğimde tezgahın birinde satılan tazecik kuzukulaklarını görünce dayanamayıp atladım. Kilosu 12 lira olan mantardan yarım kilo aldım. Eve getirip bir güzel pişirdim. Çok lezzetli bir yemek oldu. Rabbimin bütün nimetlerine sonsuz şükürler olsun...

Malzemeler

  • Yarım kg kuzukulağı
  • 1 büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 2-3 sivri biber
  • 1 tk salça
  • 1/2 çb sıvı yağ
  • pulbiber, karabiber,tuz
Hazırlanışı

  • Kuzukulakları silinerek temizlenir, doğranır.
  • Soğan, sarımsak ve biberler doğranıp, yağda kavrulur. Pembeleşen soğanların üzerine soyulup doğranmış domates eklenir.
  • Pişen domateslerin içine salça ve baharatlar katılarak iyice harmanlanır.
  • En son mantarlar ilave edilir. Mantarlar suyunu salıp yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • 5 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Ellerinize saglik, baharda bu doga harikasi yemekler süper olur, afiyet olsun, sifalar getirsin

    YanıtlaSil
  2. Kuzu kulağının mantar olduğunu dahi bilmiyordum:) paylaşım için teşekkürler. ellerien sağlık

    YanıtlaSil
  3. ne güzel nimetler var çok şükür :)
    afiyetle
    g+

    YanıtlaSil
  4. Öyle bir mantar mı varmış. ? Eminim güzel olmuştur. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş Ellerinize Sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize Sağlık...çok değişik bir Tarif.

    YanıtlaSil
  7. Ohhhhh ellerinize sağlık, ne de güzel olmuştur...

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil