Translate

5 Mart 2014 Çarşamba

PATATESLİ PATLICAN YEMEĞİ


Malzemeler

  • 300 gr kuşbaşı dana eti (artırabilirsiniz)
  • 1 orta boy patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber (ben kullanmadım)
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • yarım çb sıvıyağ
  • 1 sb et suyu
  • 1 yk salça
  • tuz, kara biber, kırmızı biber
  • sıvıyağ (kızartmak için
Hazırlanışı

  • Eti bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Patlıcanlar alacalı soyulup, tuzlu suda bekletin. 
  • Patatesler soyulup küp küp doğrayın. Patlıcanlarla beraber kızartın.
  • Soğan ve sarımsakları sıvıyağda kavurun, domates ve biberleri ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra salçayı ve etleri  koyup karıştırın.
  • Patlıcan ve patatesleri karıştırdıktan sonra, tuz baharat ve suyunu ilave edip pişmeye bırakın.
  • Malzemeler daha önceden pişirilmiş ve kızartılmış olduğundan, uzun süre pişmesine gerek yok.5-10 dakika kaynasın yeter.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder