Translate

8 Mart 2014 Cumartesi

MOZAİK PASTA




Malzemeler

  • 4 sb süt
  • 4 yk şeker
  • 3 yk un
  • 2 yk kakao
  • 2 pk pötibör bisküvi
  • 1 sb fındık ya da ceviz içi
Hazırlanışı
  • Bir tencerede süt, şeker, un ve  kakao karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca ocaktan alınır.
  • Bisküviler kırılır, ceviz içiyle birlikte kremanın içine katılır ve iyice karıştırılır.
  • Kalıbın altına streç serilir ve karışım boşaltılır. Kaşık yardımıyla düzeltilir.
  • Açıkta kalan yerler yine streç ile kapatılır.
  • Soğuduktan sonra buzdolabına konur. 2-3 saat sonra servis edilir.
  • Dilerseniz üzerini hidistan cevizi, fındık, ceviz vs... ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. klasik lezzetlerimizden ellerinize sağlık. sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok sevdiğim lezzetlerden biridir, sizinki de harika görünüyor... Ellerinize sağlık...

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil