Translate

16 Mart 2014 Pazar

SEBZELİ KISIR





Malzemeler

  • 2.5 sb orta boy bulgur (simit)
  • 1 +1/4 sb kaynar su
  • 3-4 adet taze soğan
  • 2 yk salça
  • 1 kurusoğan
  • 1 domates
  • 2-3 yaprak kıvırcık ya da marul
  • 1 yaprak haşlanmış lahana
  • 1 havuç
  • 1 salatalık
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • yarım demet maydanoz
  • 1 çb sıvıyağ
  • yarım limon suyu
  • yarım çk kara biber, kimyon, pul biber
  • tuz

Hazırlanışı
  • Bulguru geniş bir kabın içine alıp kaynar suyla ıslatın. (Su miktarında farklılık olabilir.Ben köy bulguru kullandım.)
  • Diğer taraftan bütün çiğ sebzeleri sirkeli su içerisinde en az yarım saat beklettikten sonra, doğrayın, havucu rendeleyin.
  • Yumuşamış olan bulgurun içine, sıvıyağ, tuz ve baharatları ekleyin ve 5 dakika yoğurun.
  • Doğradığınız sebzeleri bulgura karıştırın.
  • Limon suyunu ekledikten sonra ağzınıza layık kısırınız yemeğe hazır demektir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder