Translate

18 Mart 2014 Salı

TANTUNİ




Malzemeler
Lavaş için

  • 2 sb ılık süt (suylada olur)
  • 1 pk instant maya
  • 1.5 tk tuz
  • 1 yk şeker
  • un
İç malzemesi

  • yarım kg kuşbaşı dana eti (düdüklü tencerede iyice haşlanmış)
  • 1 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1/2 çb sıvıyağ
  • 1 çk pul biber, kırmızı biber, kimyon, kara biber
  • tuz
  • 1/2 çb su
Hazırlanışı
  • Önce lavaş malzemelerini karıştırıp ekmek hamuru kıvamında bir hamur yapıp, ılık bir ortamda  dinlenmeye bırakın.
  • Hamur kabarınca terrar yoğurun ve mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. (Bu malzemeyle 10-15 adet çıkıyor.)
  • Oklava yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açıp, teflon tavada pişirin.
  • Pişen lavaşlarınızı 3-4 kat bezin arasına sarın ki kurumasınlar.
  • İç malzemesi için soğan, sarımsak ve biberleri yağda soteleyin, soğanların rengi sararınca soyup doğradığınız domatesleri ilave edin.
  • Domatesler pişince baharatlarını ve tuzunu  karıştırın ve haşlanmış etleri ekleyin.
  • En son suyunu verip, kısık ateşte pişirin.
  • Pişen tantuniyi 5 dakika dinlendirdikten sonra lavaşınızın arasına sararak servis edin.
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Benim de aklimdan tantuni geçiyordu kaç gündür :) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil