Translate

19 Nisan 2014 Cumartesi

ÇİKOLATALI VİŞNELİ YAŞPASTA


Tarifini sevgili Cahide Hanım'ın sitesinden aldığım bu pasta, tarif defterimde uzun süredir yapılmayı bekliyordu. Aslında ev yapımı pandispanyadan yapılıyor ama evde hazır pandispanya olunca üşendim doğrusu. Ortaya haarika bir pasta çıktı. En son bu haliyle gördüm. Çocuklar okuldan gelir gelmez öyle bir saldırdılar ki, ben tadına bakmak için sadece 1 dilim yedim. İştahsız çocuklarıma rağmen aynı gün biten pastalarımdan biri oldu. Tarif için Cahide Hanım'a teşekkür ediyor ve lafı uzatmadan tarife geçiyorum.


Malzemeler

  • 1 adet kakaolu pastataban
Kreması için
  • 2 sb süt
  • 2 yk un
  • 2 yk nişasta
  • 40 gr bitter çikolata
  • 75 gr lable peyniri
  • 1 yk pudra şekeri (silme)
  • 1 çb vişne reçeli
  • 1 pk vanilya
Çikolatalı sos için
  • 1 çb su süt karışımı
  • 1 çk un (silme)
  • 1 y-tk kakao (tepeleme)
  • 1.5 yk şeker
  • 20 gr bitter çikolata
  • 1/2 pk vanilya
Keki ıslatmak için 
  • 1 sb süt

Hazırlanışı
  • Hazır pandispanyayı ortadan ikiye ayırıp, alt katını yarım bardak sütle ıslatın.
  • Kreması için, süt, un,nişastayı karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan alınca, çikolata, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpın. Ilınınca labneyi mikserle yedirerek karıştırın ve vişne reçelini ekleyip kaşıkla karıştırın.
  • Buzdolabında en az yarım saat bekletin.
  • Islattığınız pandispanyanın üzerine hazırladığınız vişneli kremayı taşmayacak şekilde yayın.
  • Diğer pandispanyayı kalan sütle ıslatıp kremanın üzerine kapatın ve bu şekilde buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin.
  • Çikolatalı sos için malzemeleri ocakta koyulaşıncaya kadar pişirin ve soğuduktan sonra pastanızın üzerine dökün.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder