Translate

17 Nisan 2014 Perşembe

KARALAHANA SARMASI


Daha önce hiç kullanmadığım, mutfağıma girmeyen bir sebzedir karalahana. Karadenizli komşularımız apartmanın bahçesine ekince pişirmek bana da kısmet oldu. Etli mi zeytinyağlı mı yapsam diye düşündüm ve etli olsun dedim. Daha lezzetli olur. Yaprak sarması kadar lezzetli olmasa da güzel bir yemek oldu. Yoğurtla servis etmenizi öneririm.

Malzemeler

  • 300 gr az yağlı kıyma
  • 1 sb pirinç
  • 1 çb pilavlık bulgur
  • 1 orta boy soğan
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yk nar ekşisi
  • yarım demet maydanoz
  • 1 tk salça
  • zeytinyağ, tuz, karabiber
  • 2 bağ karalahana
Sosu için
  • 1 yk tereyağ
  • 1 yk salça

Hazırlanışı
  • Bir tencere kaynar suyun içinde karalahanaları çok yumuşatmadan, sarılacak kıvama gelecek şekilde haşlayın.
  • Pirinci ve bulguru yıkayıp diğer malzemelerle karıştırıp yoğurun.
  • Lahanaların küçükleri ile tüm, büyük olanları ise tam ortadan 2 ye ayırarak sarıp tencereye dizin.
  • Sarma işlemi bittikten sonra, tavada tereyağını eritip salçayı ezerek sarmaların üzerine dökün ve 3 sb kaynar su ilave ederek üzerini düz bir tabakla kapatıp, kısık ateşte 1 saat kadar pişirin.
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Bizde pek yemeyiz. Çok farklı aroması olduğunu Karadenizde yaşadığım dönemlerden biliyorum. AFİYET OLSUN..

    YanıtlaSil