Translate

1 Nisan 2014 Salı

NİŞASTALI PASTANE POĞAÇASI


Eskiden çok yapardım bu poğaçayı. Yarın küçük oğlumun kreşteki beslenme sırası bizde. Ne yapsam diye düşünüp tariflerimi karıştırırken takıldı gözüme. Hem pratik hem de lezzetli olduğu için yapmaya karar verdim. İyi ki de yapmışım. Pamuk gibi poğaçalar çıktı fırından. İnşallah yumurcaklar da beğenirler:))

Malzemeler
  • 2 sb ılık süt
  • 1 sb sıvıyağ
  • 1 pk instant maya
  • 1 yumurta (sarısı üstüne)
  • 2 yk şeker
  • 1 tk tuz
  • 1 sb nişasta
  • un
Hazırlanışı
  • Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 2 katı oluncaya kadar mayalanmaya bırakın.
  • Kabaran hamuru tekrar yoğurun. İçindeki hava kabarcıkları çıksın.
  • Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, yağlanmış tepsiye dizin.
  • Yarım saat kadar tepside tekrar mayalandırın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürdüğünüz poğaçalarınızı çatalla çizdikten sonra, 180 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık. çok beğendim.. içsiz poğaçalar daha bir ideal oluyor.

    YanıtlaSil