Translate

2 Nisan 2014 Çarşamba

PATATESLİ PRATİK BÖREK


Bugün aniden gelen misafirlerinize şipşak hazırlayıp, ikram edeceğiniz lezzetli bir börek tarifi vermek istedim. Bu böreği ilk kez İstanbul'da sevgili Birsen Abla'da yemiştim. İçindeki patateslerin çiğ olarak kullanılması ayrı bir kolaylık. Hem de ekonomik. Bakalım nasıl yapmışım...

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 3-4 orta boy patates
  • 1 çk kara biber
  • tuz
Sosu için
  • 1/2 çb su
  • 1/2 çb sıvıyağ
Üzerine
  • 1 yumurta sarısı

Hazırlanışı

  • Patatesleri yıkayıp, soyun ve rendeleyin. Kara biber ve tuzunu ilave edin.
  • Su ve sıvıyağı karıştırın.
  • Yufkaları 4 e bölün. Her bir parçayı 1 yk sos ile ıslatıp, patatesli harcı uzun kısmına koyun ve rulo yapıp gül şeklinde dolayın.
  • Yağlı tepsiye dizdiğiniz böreklerinizin üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Çok güzel ve tek porsiyonu doyurucu oaln böreği bendesık sık yapıyorum. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil