Translate

24 Nisan 2014 Perşembe

PATLICAN KEBAP


Malzemeler

  • 3 kemer patlıcan
  • 350-400 gr kuşbaşı et (iyice haşlanmış)
  • 3-4 domates
  • 3-4 sivri biber
  • 1 tk salça
  • tuz, karabiber
  • sıvıyağ (kızartmak için)
Hazırlanışı
  • Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın ve tuzlu suda 1 saat bekletin.
  • Süzüp kuruladığınız patlıcanları sıvıyağda kızartın.
  • Tencereye haşlanmış etleri, kızarmış patlıcanları, soyulup doğranmış domatesleri ve sivri biberleri sırayla dizin.
  • 1 çay bardağı suyun içinde 1 tk salçayı, tuz ve karabiberi ekleyip yemeğin üzerine dökün.
  • Kısık ateşte domates ve biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • 10 dakika dinlendirdikten sonra pilav eşliğinde servis yapın
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder